Teriyaki-gehaktballetjes met rijst
Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

met geroerbakte groenten en pinda's

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Tags:
Family
Allergens:
Sesame
Soy
Wheat
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

¼ bunch

Scallions

75 g

Jasmine rice

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Unsalted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories813 kcal
Energy (kJ)3401 kJ
Fat37 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate87.5 g
Sugar22.9 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein28.6 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte gedeelte apart van elkaar. 
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. Van de overige rijst kun je de volgende dag een rijstsalade maken.

Roerbakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes in 3 – 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg 1/2 el bruine suiker per persoon toe en schep om tot de suiker gesmolten is.
  • Blus af met de teriyaki, de overige sojasaus, de overige sesamolie en 2 el water per persoon (zie Tip). Verwarm het geheel nog 2 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de overige sojasaus achterwege.

Serveren
4
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de rijst en de geroerbakte groenten over diepe borden.
  • Schep de teriyaki-gehaktballetjes erop en schenk de teriyaki uit de pan over de groenten en de rijst.
  • Garneer met de pinda's en het groene gedeelte van de bosui.