Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met Japanse twist van zoetzure komkommer en gomasio

Sugarsnaps zijn frisgroene peulvruchten die je geheel kunt eten. Ze zijn ontstaan uit een kruising tussen erwten en peultjes. Sugarsnaps smaken door de aanwezige erwten ook zoeter dan peultjes, vandaar ook de naam.

Allergens:
Sesame
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato wedges

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

2 slice

Bacon

½ piece

Kumato tomato

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Seasoned hamburger

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

5 g

Ginger paste

100 g

Sugar snap peas

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)4665 kJ
Calories1115 kcal
Fat65.1 g
Saturated Fat21.7 g
Carbohydrate92.9 g
Sugar25.5 g
Dietary Fiber12 g
Protein37.6 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). 
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het spek krokant is.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen. 

Burger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 minuten per kant.
  • Blus af met de teriyakisaus en bak nog 1 minuut.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sugarsnaps en een flinke snuf zout toe en bak 2 minuten (zie Tip).
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 5 - 7 minuten rustig koken. Schep tussendoor af en toe om.

Tip: Sommige sugarsnaps hebben draadjes die je er makkelijk kan aftrekken bij het wegsnijden van de uiteinden.

Komkommer bereiden
3
  • Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in plakken. 
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom 1 el mayonaise per persoon met de gemberpuree.
Serveren
4
  • Snijd het briochebroodje open en besmeer beide kanten met de gembermayonaise.
  • Beleg met de burger, het krokante spek, de tomaat en de zoetzure komkommer.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise.
  • Schep de sugarsnaps erbij en garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!