Tex-Mex pizza met avocado
Tex-Mex pizza met avocado

Tex-Mex pizza met avocado

met mais en witte kaas

In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer bijvoorbeeld 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.

Tags:
Family
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

½ piece

Avocado

100 g

Passata

70 g

Corn

¼ piece

Red onion

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

1 piece

Garlic

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1034 kcal
Energy (kJ)4327 kJ
Fat45.5 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate115.7 g
Sugar16 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein33 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.

Tomatensaus maken
2

Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Mexicaanse kruiden, de knoflook en de tomatensaus toe en verwarm 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Toppings bereiden
4

 Laat de mais uitlekken in een vergiet. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil (zie Tip). Snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocado. Wat je overhoudt is heerlijk op een boterham bij de lunch met tomatenplakjes, peper en zout.

Pizza beleggen
5

Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, ui, avocado en de witte kaas. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de avocado.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.