Tex-Mex pizza met avocadodip
Tex-Mex pizza met avocadodip

Tex-Mex pizza met avocadodip

met witte kaas, paprika en ui

Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte kaas – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

100 g

Passata

¼ piece

Red onion

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

¼ piece

Lime

½ piece

Bell pepper

40 g

Avocado dip

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories882 kcal
Energy (kJ)3690 kJ
Fat33.6 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate107 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein30.5 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in smalle reepjes. 

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.

Tomatensaus maken
2

Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de knoflook en de passata toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de paprika. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Toppings bereiden
4

Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.

Pizza beleggen
5

Haal de pizza uit de oven en garneer met de ui, avocadodip en de witte kaas. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de pizza.

Serveren
6

Verdeel de pizza over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.