Tex-Mex pizza met avocadodip
Tex-Mex pizza met avocadodip

Tex-Mex pizza met avocadodip

met witte kaas, mais en ui

Deze dip wordt ook wel de "rescued avocadodip" genoemd - gemaakt van avocado's die net iets te rijp zijn, maar veel te lekker om weg te gooien!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

40 g

Avocado dip

100 g

Passata

70 g

Corn

⅓ piece

Onion

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3852 kJ
Calories921 kcal
Fat34.7 g
Saturated Fat12.8 g
Carbohydrate114.3 g
Sugar14.8 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein31.7 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip).

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, passata en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Toppings bereiden
4

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.

Pizza beleggen
5

Knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de avocadodip (zie Tip). Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, ui, avocadodip en witte kaas. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocadodip. De overige avocadodip kun je de volgende dag gebruiken op een boterham met tomatenplakjes, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groente-inname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.