Deze dip wordt ook wel de "rescued avocadodip" genoemd - gemaakt van avocado's die net iets te rijp zijn, maar veel te lekker om weg te gooien!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Pizza dough
(Contains Wheat May be present Milk)
40 g
Avocado dip
100 g
Passata
70 g
Corn
⅓ piece
Onion
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Mexican-style spices
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ piece
Garlic
¼ piece
Lime
¼ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip).
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, passata en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.
Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.
Knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de avocadodip (zie Tip). Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, ui, avocadodip en witte kaas.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocadodip. De overige avocadodip kun je de volgende dag gebruiken op een boterham met tomatenplakjes, peper en zout.
Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.
Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groente-inname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.