Tex-Mex tomatenrijst
Tex-Mex tomatenrijst

Tex-Mex tomatenrijst

met pittige tortillachips, koriander, bonen, mais en avocado

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

⅓ can

Zwarte bonen

½ sachet(s)

Mexicaanse kruiden

1 thumb

Gerookt paprikapoeder

100 g

Passata

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

½ unit

Tomaat

½ unit

Avocado

½ can

Mais

25 g

Pittige tortillachips

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4070 kJ
Calories973 kcal
Fat37 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate118 g
Sugar21 g
Dietary Fiber21 g
Protein30 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de passata en de Mexicaanse kruiden met per persoon een mespuntje gerookt paprikapoeder toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado. Verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Serveren
4

Serveer de tomatenblokjes, avocado, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat en avocado op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de rijst garneren.