Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmatirijst
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
⅓ can
Zwarte bonen
½ sachet(s)
Mexicaanse kruiden
1 thumb
Gerookt paprikapoeder
100 g
Passata
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
½ unit
Tomaat
½ unit
Avocado
½ can
Mais
25 g
Pittige tortillachips
½ tablespoon
Zonnebloemolie
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de passata en de Mexicaanse kruiden met per persoon een mespuntje gerookt paprikapoeder toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado. Verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Serveer de tomatenblokjes, avocado, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat en avocado op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de rijst garneren.