Tex-Mex tomatenrijst
Tex-Mex tomatenrijst

Tex-Mex tomatenrijst

met pittige tortillachips, koriander, bonen, mais en avocado

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Tags:
Extra Veggies
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 pack

Black beans

½ sachet(s)

Mexican-style spices

3 teaspoon

Smoked paprika

100 g

Passata

25 g

Grated mature cheese

5 g

Fresh coriander

½ piece

Tomato

½ piece

Avocado

285 g

Corn

25 g

Spicy tortilla chips

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

⅕ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories833 kcal
Energy (kJ)3487 kJ
Fat24 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate117 g
Sugar20 g
Dietary Fiber21 g
Protein29 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de passata en de Mexicaanse kruiden met per persoon een mespuntje gerookt paprikapoeder toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado. Verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
4

Serveer de tomatenblokjes, avocado, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat en avocado op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de rijst garneren.