Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmati rice
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
⅓ pack
Black beans
½ sachet(s)
Mexican-style spices
⅗ teaspoon
Smoked paprika
100 g
Passata
25 g
Grated mature cheese
5 g
Fresh coriander
½ piece
Tomato
40 g
Avocado dip
140 g
Corn
25 g
Spicy tortilla chips
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
⅕ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de passata en de Mexicaanse kruiden met 1 mespuntje gerookt paprikapoeder per persoon toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de geraspte belegen kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Serveer de tomatenblokjes, avocadodip, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de tomatenrijst garneren.