Pittige Tex-Mex tomatenrijst
Pittige Tex-Mex tomatenrijst

Pittige Tex-Mex tomatenrijst

met tortillachips, koriander, bonen, mais en avocado

Basmatirijst komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt daar al eeuwenlang gekoesterd om zijn unieke smaak en aroma. Een perfecte toets aan dit recept!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

⅓ pack

Black beans

1 sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Passata

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Tomato

½ piece

Avocado

140 g

Corn

25 g

Beetroot tortilla chips

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3922 kJ
Calories937 kcal
Fat37.8 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate115.6 g
Sugar17.7 g
Dietary Fiber21 g
Protein27.5 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. 
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Tomatensaus maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de zwarte bonen, de passata en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Kook de saus 6 - 8 minuten. Schep regelmatig om.
  • Voeg de rijst en de kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Snijden
3
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Serveren
4
  • Serveer de tomaat, avocado, mais, koriander en tortillachips in kleine kommen.
  • Breng de tomaat en avocado op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat ieder de rijst naar smaak garneren.