Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel

met paksoi en gezouten pinda's

Deze keer geen balletjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid!

Allergens:
Wheat
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

3 piece

Garlic

½ piece

Pak choi

¼ piece

Red chili pepper

¼ piece

Easy peel orange

250 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

10 g

Salted peanuts

½ piece

Carrot

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Mustard, Celery, Soy, Wheat, Egg)

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1011 kcal
Energy (kJ)4229 kJ
Fat35.7 g
Saturated Fat11.2 g
Carbohydrate129.2 g
Sugar23.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein39.5 g
Salt6.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Casserole
Pan with Lid
Colander

Cooking Steps

Gehaktballetjes bakken
1

Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten op middelhoog vuur rondom bruin, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Roerbakken
3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Zet de hapjespan met bakvet van de balletjes terug op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de hapjespan. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Noedels koken
4

Kook de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met deksel. Pel ondertussen de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Giet daarna de noedels af en spoel af in een vergiet onder koud water.

Mengen
5

Voeg 1/2 el ketjap per persoon, de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de wok of hapjespan. Roerbak het geheel nog 1 - 2 minuten. Schep om en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de pinda's, gefrituurde uitjes en sinaasappelstukjes.