Deze keer geen balletjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
3 piece
Garlic
½ piece
Pak choi
¼ piece
Red chili pepper
¼ piece
Easy peel orange
250 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
10 g
Salted peanuts
½ piece
Carrot
20 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
4 piece
Beef-pork meatballs with Thai seasoning
(May be present Mustard, Celery, Soy, Wheat, Egg)
1.5 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten op middelhoog vuur rondom bruin, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.
Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Zet de hapjespan met bakvet van de balletjes terug op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de hapjespan. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Kook de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met deksel. Pel ondertussen de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Giet daarna de noedels af en spoel af in een vergiet onder koud water.
Voeg 1/2 el ketjap per persoon, de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de wok of hapjespan. Roerbak het geheel nog 1 - 2 minuten. Schep om en breng op smaak met peper.
Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de pinda's, gefrituurde uitjes en sinaasappelstukjes.