Deze keer geen balletjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Pak choi
¼ piece
Red chili pepper
¼ piece
Easy peel orange
4 piece
Beef-pork meatballs with Thai seasoning
(May be present Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja)
100 g
Mie noodles
(Contains Tarwe)
10 g
Salted peanuts
(Contains Pinda's May be present Noten, Sesamzaad)
½ piece
Carrot
20 milliliters
Soy sauce
(Contains Soja, Tarwe)
15 g
Crispy fried onions
(Contains Tarwe May be present Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
1.5 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Zet de hapjespan met het bakvet van de balletjes terug op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de hapjespan (zie Tip). Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Kook de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met deksel. Pel ondertussen de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Giet daarna de noedels af en spoel af in een vergiet onder koud water.
Voeg 1/2 el ketjap per persoon, de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de hapjespan. Roerbak het geheel nog 1 - 2 minuten. Schep om en breng op smaak met peper.
Weetje: Paksoi bevat veel foliumzuur, ook wel bekend als een vitamine die behoort tot het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen - en dit is nodig voor energie!
Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de pinda's, gefrituurde uitjes en sinaasappelstukjes.