Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel

met paksoi en gezouten pinda's

Deze keer geen balletjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid!

Tags:
Family
Allergens:
Tarwe
Pinda's
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Pak choi

¼ piece

Red chili pepper

¼ piece

Easy peel orange

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja)

100 g

Mie noodles

(Contains Tarwe)

10 g

Salted peanuts

(Contains Pinda's May be present Noten, Sesamzaad)

½ piece

Carrot

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soja, Tarwe)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Tarwe May be present Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories935 kcal
Energy (kJ)3911 kJ
Fat36.8 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate107.7 g
Sugar19.3 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein38 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Casserole
Pan with Lid
Colander

Cooking Steps

Gehaktballetjes bakken
1

Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.

Snijden
2

Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Roerbakken
3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Zet de hapjespan met het bakvet van de balletjes terug op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de hapjespan (zie Tip). Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Sinaasappel snijden
4

Kook de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met deksel. Pel ondertussen de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Giet daarna de noedels af en spoel af in een vergiet onder koud water.

Mengen
5

Voeg 1/2 el ketjap per persoon, de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de hapjespan. Roerbak het geheel nog 1 - 2 minuten. Schep om en breng op smaak met peper.

Weetje: Paksoi bevat veel foliumzuur, ook wel bekend als een vitamine die behoort tot het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen - en dit is nodig voor energie!

Serveren
6

Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de pinda's, gefrituurde uitjes en sinaasappelstukjes.