Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise
Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

met zoete puntpaprika, zoetzure groenten en sesamfrietjes

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Mustard
Egg
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

1 piece

Wholewheat mini hamburger bun

piece

Mini hamburger bun

5 g

Mint, coriander & Thai basil

¼ piece

Lime

100 g

Rainbow slaw mix

½ piece

Onion

⅓ piece

Red bell pepper

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Beef-pork burger with Thai seasoning

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Sesame seeds

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories935 kcal
Energy (kJ)3913 kJ
Fat58 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate63 g
Sugar20 g
Dietary Fiber7 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de hamburgerbol de laatste 4 - 5 minuten mee.

Zoetzuur maken
2

Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snijd fijn. Pers de limoen uit. Maak in een kom een dressing van per persoon: 2 el limoensap, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de verse kruiden, de rode kool, witte kool en wortel met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Groenten snijden
3

Snijd de ui en de rode puntpaprika in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.

Bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de ui en rode puntpaprika 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe aan de groenten.

Hamburger maken
5

Snijd de hamburgerbol open en besmeer de hamburgerbollen met een laagje chili-mayonaise. Beleg elk broodje met een deel van de zoetzure groenten, een hambuger, de gebakken ui en rode puntpaprika. Haal de frieten uit de oven en meng met het sesamzaad.

Serveren
6

Verdeel de Thaise burgers over de borden. Serveer met de sesamfrieten, de zoetzure groenten en de overige chili-mayonaise.