Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
1 piece
Wholewheat mini hamburger bun
piece
Mini hamburger bun
5 g
Mint, coriander & Thai basil
¼ piece
Lime
100 g
Rainbow slaw mix
½ piece
Onion
⅓ piece
Red bell pepper
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 piece
Beef-pork burger with Thai seasoning
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 g
Sesame seeds
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de hamburgerbol de laatste 4 - 5 minuten mee.
Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snijd fijn. Pers de limoen uit. Maak in een kom een dressing van per persoon: 2 el limoensap, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de verse kruiden, de rode kool, witte kool en wortel met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.
Snijd de ui en de rode puntpaprika in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de ui en rode puntpaprika 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe aan de groenten.
Snijd de hamburgerbol open en besmeer de hamburgerbollen met een laagje chili-mayonaise. Beleg elk broodje met een deel van de zoetzure groenten, een hambuger, de gebakken ui en rode puntpaprika. Haal de frieten uit de oven en meng met het sesamzaad.
Verdeel de Thaise burgers over de borden. Serveer met de sesamfrieten, de zoetzure groenten en de overige chili-mayonaise.