De steak die je vandaag serveert is afkomstig van natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Steak
125 g
Rode cherrytomaten
¼ unit
Rode peper
½ unit
Limoen
5 g
Munt, koriander en Thais basilicum
½ unit
Mini-komkommer
10 milliliters
Vissaus
(Contains Fish)
75 g
Basmatirijst
½ unit
Knoflookteen
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1 cm
Verse gember
½ unit
Mango
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Bruine suiker
to taste
Peper en zout
Dep de steak droog met keukenpapier. Meng in een kom per persoon: 1/2 el bruine suiker, 1/2 el vissaus, 1/2 el sojasaus en breng flink op smaak met peper en zout. Leg de steak in het sausje en laat minimaal 10 minuten marineren.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp de gember en meng in een kleine kom met de mayonaise.
Halveer de cherrytomaten. Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de komkommer in dunne plakken. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van het Thais basilicum en de munt. De koriander mag je aan de steeltjes laten zitten. Snijd de verse kruiden grof.
Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een saladekom de overige vissaus en sojasaus met de knoflook en de rode peper. Voeg hier per persoon: 1/2 el bruine suiker en 1 el limoensap aan toe. Meng de mango, cherrytomaten, komkommer en 2/3 van de verse kruiden door de dressing. Schep regelmatig om.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en leg het vlees met marinade in het hete bakvet en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt. Meng ondertussen de gembermayonaise door de rijst.
Gebruik een klein kommetje met een diameter van maximaal 10 cm. Vul dit per persoon met een portie rijst en druk goed aan. Plaats het vervolgens in een snelle draai omgekeerd in het midden op een bord zodat je een mooi bolletje rijst krijgt. Herhaal dit op elk bord. Schep de salade er rond. Snijd de steak in dunne plakken en leg op de salade. Garneer de rijst met de overige kruiden.