Thaise biefstuksalade met mango
Thaise biefstuksalade met mango

Thaise biefstuksalade met mango

met rijst, gembermayonaise en verse kruiden

De steak die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Fish
Soy
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

125 g

Red cherry tomatoes

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Lime

5 g

Mint, coriander & Thai basil

½ piece

[Persian] cucumber

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

75 g

Basmati rice

1 piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 cm

Fresh ginger

½ piece

Mango

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories845 kcal
Energy (kJ)3535 kJ
Fat35 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate91 g
Sugar30 g
Dietary Fiber6 g
Protein38 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Grater
Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Vlees marineren
1

Dep de steak droog met keukenpapier. Meng in een kom per persoon: 1/2 el bruine suiker, 1/2 el vissaus, 1/2 el sojasaus en breng flink op smaak met peper en zout. Leg de steak in het sausje en laat minimaal 10 minuten marineren. Hoe langer je de steak laat marineren, hoe meer smaak hij zal opnemen.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Rijst koken
2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp de gember en meng in een kleine kom met de mayonaise.

Groenten snijden
3

Halveer de cherrytomaten. Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de komkommer in dunne plakken. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van het Thaise basilicum en de munt. De koriander mag je aan de steeltjes laten zitten. Snijd de verse kruiden grof.

Dressing maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een saladekom de overige vissaus en sojasaus met de knoflook en de rode peper. Voeg hier per persoon: 1/2 el bruine suiker en 1 el limoensap aan toe. Meng de mango, cherrytomaten, komkommer en 2/3 van de verse kruiden door de dressing. Schep regelmatig om.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vlees bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en leg het vlees met marinade in het hete bakvet en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt. Meng ondertussen de gembermayonaise door de rijst.

Serveren
6

Gebruik een kleine kom met een diameter van maximaal 10 cm. Vul dit per persoon met een portie rijst en druk goed aan. Plaats het vervolgens in een snelle draai omgekeerd in het midden op een bord zodat je een bolletje rijst krijgt. Herhaal dit op elk bord. Schep de salade er rond. Snijd de steak in dunne plakken en leg op de salade. Garneer de rijst met de overige kruiden.