Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes
Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

met koriander en Japanse udonnoedels

.

Tags:
Veggie
Calorie Smart
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Lime

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

80 g

Vegetarian beef-style pieces

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

¼ piece

Red onion

5 g

Fresh coriander

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

10 g

Unsalted peanuts

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories552 kcal
Energy (kJ)2307 kJ
Fat19 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate63 g
Sugar23 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein29 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Salad Bowl
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd 2 partjes per persoon van de limoen. Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de gomasio, sojasaus, gember, knoflook en 1/2 tl suiker per persoon. Pers er 1 partje limoen per persoon boven uit en meng goed. Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderstukjes en laat marineren terwijl je de groente snijdt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

Snijden
2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de pruimtomaat in parten en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn.Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui en koriander goed door elkaar.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten, voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda`s grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Serveren
4

Meng de udonnoodles en vegetarische runderstukjes ook door de salade en verdeel de salade over de borden.Garneer met de overige partjes limoen en de pinda`s. Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.

Tip: Door minder vlees te eten, verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Wat je ook verlaagt met vegetarisch eten is watergebruik, ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen. Verstandig voor jou én de planeet!