Vandaag vind je voor de eerste keer een recept met rijstnoedels in je box. Dit zijn, zoals de naam al zegt, noedels op basis van rijst. Ze zijn er in verschillende vormen en worden in de Aziatische keuken gebruikt in verschillende gerechten. Het is de basis voor bijvoorbeeld pad thai en in Vietnam vind je het terug in Pho en andere soepen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Champignons
½ unit
Paprika
½ unit
Knoflookteen
25 g
Groene currypasta
(Contains Milk)
75 g
Brede rijstnoedels
125 milliliters
Kokosmelk
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
15 g
Gezouten vliespinda's
(Contains Peanuts)
50 g
Peultjes
¾ g
Chilivlokken
300 milliliters
Groentebouillon
¾ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg de groene currypasta toe en bak nog 1 – 2 minuten.
Kook de rijstnoedels 10 minuten, afgedekt, in de pan met deksel op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel met warm water.
Voeg ondertussen de kokosmelk samen met de bouillon toe aan de soeppan. Roer door en laat, afgedekt, 5 minuten koken. Hak ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Hak de vliespinda's grof.
Haal het deksel van de pan, voeg de peultjes en puntpaprika toe aan de groene currysoep en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes koken.
Verdeel de rijstnoedels over de kommen en schenk de groene currysoep erover. Garneer met de koriander en de vliespinda's en serveer met de limoenpartjes. Proef en voeg de chilivlokken naar smaak toe.