Thaise groene currysoep
Thaise groene currysoep

Thaise groene currysoep

Gevuld met rijstnoedels, champignons en knapperige peultjes

Vandaag vind je voor de eerste keer een recept met rijstnoedels in je box. Dit zijn, zoals de naam al zegt, noedels op basis van rijst. Ze zijn er in verschillende vormen en worden in de Aziatische keuken gebruikt in verschillende gerechten. Het is de basis voor bijvoorbeeld pad thai en in Vietnam vind je het terug in Pho en andere soepen.

Allergens:
Milk
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Champignons

½ unit

Paprika

½ unit

Knoflookteen

25 g

Groene currypasta

(Contains Milk)

75 g

Brede rijstnoedels

125 milliliters

Kokosmelk

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

¼ unit

Limoen

15 g

Gezouten vliespinda's

(Contains Peanuts)

50 g

Peultjes

¾ g

Chilivlokken

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

¾ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3268 kJ
Calories781 kcal
Fat44 g
Saturated Fat23.5 g
Carbohydrate77 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein17 g
Salt4.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid

Cooking Steps

Groente snijden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg de groene currypasta toe en bak nog 1 – 2 minuten.

Rijstnoedels koken
3

Kook de rijstnoedels 10 minuten, afgedekt, in de pan met deksel op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel met warm water.

Snijden
4

Voeg ondertussen de kokosmelk samen met de bouillon toe aan de soeppan. Roer door en laat, afgedekt, 5 minuten koken. Hak ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Hak de vliespinda's grof.

Koken
5

Haal het deksel van de pan, voeg de peultjes en puntpaprika toe aan de groene currysoep en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijstnoedels over de kommen en schenk de groene currysoep erover. Garneer met de koriander en de vliespinda's en serveer met de limoenpartjes. Proef en voeg de chilivlokken naar smaak toe.