Thaise noedels met broccoli, cashewnoten en limoen
Thaise noedels met broccoli, cashewnoten en limoen

Thaise noedels met broccoli, cashewnoten en limoen

Dit gerecht met groenten, kokosmelk en cashewnoten wordt veel gegeten in Thailand. Daar eten ze deze maaltijd vaak met rijst. Wij hebben deze keer gekozen voor noedels; lekker, gemakkelijk en snel klaar. Breng de maaltijd op smaak met limoen en specerijen voor de typische smaak van de Thaise keuken.

Allergens:
Celery
Mustard
Gluten
Soy
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

200 g

Broccoli

1 unit

Tomaat

¼ unit

Limoen

75 milliliters

Kokosmelk

2 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

1 teaspoon

Gemalen citroengras

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories632 kcal
Energy (kJ)2644 kJ
Fat29 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate67 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein21 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, tomaat, currykruiden, kurkuma en sereh toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk, sojasaus en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Roer de cashewnoten door de groenten. Verdeel de noedels over de borden, schep de groenten erover en garneer met de partjes limoen. Breng op smaak met peper en zout.