Dit gerecht met groenten, kokosmelk en cashewnoten wordt veel gegeten in Thailand. Daar eten ze deze maaltijd vaak met rijst. Wij hebben deze keer gekozen voor noedels; lekker, gemakkelijk en snel klaar. Breng de maaltijd op smaak met limoen en specerijen voor de typische smaak van de Thaise keuken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
200 g
Broccoli
1 unit
Tomaat
¼ unit
Limoen
75 milliliters
Kokosmelk
2 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
½ teaspoon
Gemalen kurkuma
1 teaspoon
Gemalen citroengras
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
20 g
Gezouten cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, tomaat, currykruiden, kurkuma en sereh toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk, sojasaus en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Roer de cashewnoten door de groenten. Verdeel de noedels over de borden, schep de groenten erover en garneer met de partjes limoen. Breng op smaak met peper en zout.