Thaise noedels met omeletreepjes
Thaise noedels met omeletreepjes

Thaise noedels met omeletreepjes

Met snijbonen en pikante honingpinda's

Er is één ding dat vrijwel alle Thaise gerechten gemeen hebben: de uitgekiende balans tussen zoet, zuur, zout en pittig. Deze combinatie vind je dan ook terug in dit recept. Het citroengras dat je gebruikt, is gedroogd en gemalen waardoor de smaak iets sterker is dan bij vers citroengras.

Allergens:
Gluten
Egg
Soy
Peanuts
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

200 g

Snijbonen

1 unit

Bosui

2 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

1 teaspoon

Gemalen citroengras

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 g

Pikante honingpinda's

(Contains Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

drizzle

Melk

(Contains Milk)

1 teaspoon

Bruine suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2318 kJ
Calories554 kcal
Fat21 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate66 g
Sugar6 g
Dietary Fiber12 g
Protein20 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Knoflook en peper snijden
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper klein (zie tip).

Snijbonen snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in reepjes van 1 cm. Snijd de lente-ui in flinterdunne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar (zie tip). Snijd de koriander fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het witte deel van de lente-ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen, het groene gedeelte van de lente-ui, het citroengras en 3 el water per persoon toe. Draai het vuur middelhoog en laat, afgedekt, 8 minuten garen.

Omelet bakken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Kluts ondertussen de eieren in een kom met een scheutje melk, peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Rol de omelet vervolgens op en snijd in smalle repen.

Op smaak brengen
5

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met de sojasaus en bruine suiker en verhit nog 1 minuut. Voeg de helft van de omeletreepjes toe.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de overige omeletreepjes, de honingpinda’s, het witte deel van de lente-ui en de koriander.