Vandaag nemen we je mee naar de Thaise keuken met een snelle, rijkgevulde soep. De wokpasta die je gebruikt is ook de basis voor pad thai en geeft het een Aziatisch tintje. En daar hoort een beetje pittigheid bij. Die kun je natuurlijk zelf naar smaak bepalen. Houd je van pittig eten? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
20 g
Thaise wokpasta
(Contains Gluten, Soy)
200 g
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(May be present Celery)
50 g
Noedels
(Contains Gluten)
100 g
Kipfiletreepjes met oosterse kruiden
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
600 milliliters
Kippenbouillon
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de Thaise wokpasta een halve minuut, tot de geur vrijkomt. • Voeg de groentemix toe en bak 3 – 4 minuten.
• Voeg de bouillon toe aan de groentemix en kook de soep, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg de laatste 4 minuten de noedels toe.
• Verhit ondertussen 1/2 zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de gekruide kipfiletreepjes 6 – 8 minuten. • Snijd ondertussen de koriander, inclusief steeltjes, grof.
• Roer de gekruide kipfiletreepjes, inclusief bakvet, door de soep. • Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de koriander.