Thaise noedelsoep met kip en gele wortel
Thaise noedelsoep met kip en gele wortel

Thaise noedelsoep met kip en gele wortel

met kastanjechampignons, Chinese kool en koriander

Vandaag nemen we je mee naar de Thaise keuken met een snelle, rijkgevulde soep. De wokpasta die je gebruikt is ook de basis voor pad thai en geeft het een Aziatisch tintje. En daar hoort een beetje pittigheid bij. Die kun je natuurlijk zelf naar smaak bepalen. Houd je van pittig eten? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

20 g

Thaise wokpasta

(Contains Gluten, Soy)

200 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(May be present Celery)

50 g

Noedels

(Contains Gluten)

100 g

Kipfiletreepjes met oosterse kruiden

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

600 milliliters

Kippenbouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2280 kJ
Calories545 kcal
Fat22 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate52 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber6 g
Protein31 g
Salt7.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten bakken
1

• Bereid de bouillon. • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de Thaise wokpasta een halve minuut, tot de geur vrijkomt. • Voeg de groentemix toe en bak 3 – 4 minuten.

Soep afmaken
2

• Voeg de bouillon toe aan de groentemix en kook de soep, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg de laatste 4 minuten de noedels toe.

Kip bakken
3

• Verhit ondertussen 1/2 zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de gekruide kipfiletreepjes 6 – 8 minuten. • Snijd ondertussen de koriander, inclusief steeltjes, grof.

Serveren
4

• Roer de gekruide kipfiletreepjes, inclusief bakvet, door de soep. • Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de koriander.