Geen week naar de sneeuw dit jaar? Ga voor wintersport op je bord en waan je in de sneeuw met deze piste-klassieker!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
¼ unit
Wortel
65 g
Champignons
½ unit
Rode puntpaprika
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Varkensboerenworst
25 g
Spekblokjes
5 g
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
1.25 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de wortel in plakjes van 1/2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de wortel en aardappelen 20 - 25 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de champignons in plakken. Snijd de rode puntpaprika in de lengte doormidden en snijd vervolgens in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel.
Verwarm een hapjespan of grote koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten. Verlaag het vuur en voeg 1/2 el roomboter per persoon toe samen met de knoflook, rode ui en het worstvlees. Verdeel het worstvlees in grove stukken en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin.
Voeg de puntpaprika en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan met vlees en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie fijn.
Voeg de aardappelen en wortel toe aan de hapjespan of grote koekenpan met groente en vlees. Roerbak samen 2 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat het smelten. Verhit ondertussen, in de koekenpan van de aardappel en wortel, 1/4 el olijfolie per persoon en bak 1 ei per persoon.
Verdeel de gröstl over een serveerschaal. Leg de gebakken eieren bovenop en garneer met de peterselie.