Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Carrot
65 g
Mushrooms
½ piece
Romano pepper
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
1 piece
Farmer's sausage
(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)
25 g
Bacon lardons
25 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
1 piece
Egg
(Contains Egg)
1.25 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de wortel in plakjes van 1/2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wortel en aardappelen 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de champignons in plakken. Snijd de rode puntpaprika in de lengte doormidden en snijd vervolgens in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel.
Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verwarm een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten (zie Tip). Verlaag het vuur en voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, samen met de knoflook, ui en het worstvlees. Verdeel het worstvlees in grove stukken en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Bewaar de spekjes en de geraspte kaas en gebruik ze de volgende dag in een lunchsalade, bijvoorbeeld een Ceasar salade.
Voeg de puntpaprika en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan met vlees en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de aardappelen en wortel toe aan de hapjespan of grote koekenpan met groenten en vlees. Roerbak 2 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de aardappel en wortel en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel de gröstl over de borden en leg het gebakken ei erbovenop.