Tyrolean Gröstl with Farmer's Sausage & Fried Egg
Tyrolean Gröstl with Farmer's Sausage & Fried Egg

Tyrolean Gröstl with Farmer's Sausage & Fried Egg

with bacon, potatoes & mixed vegetables

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Carrot

65 g

Mushrooms

½ piece

Romano pepper

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

25 g

Bacon lardons

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3721 kJ
Calories889 kcal
Fat59.4 g
Saturated Fat21.7 g
Carbohydrate46.2 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein41.5 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Sautépan or large frying pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de wortel in plakjes van 1/2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wortel en aardappelen 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de champignons in plakken. Snijd de rode puntpaprika in de lengte doormidden en snijd vervolgens in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Vlees bakken
3

Verwarm een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten (zie Tip). Verlaag het vuur en voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, samen met de knoflook, ui en het worstvlees. Verdeel het worstvlees in grove stukken en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Bewaar de spekjes en de geraspte kaas en gebruik ze de volgende dag in een lunchsalade, bijvoorbeeld een Ceasar salade.

Groenten meebakken
4

Voeg de puntpaprika en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan met vlees en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. 

Gröstl maken
5

Voeg de aardappelen en wortel toe aan de hapjespan of grote koekenpan met groenten en vlees. Roerbak 2 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de aardappel en wortel en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel de gröstl over de borden en leg het gebakken ei erbovenop.