Tofu in soja-honingmarinade
Tofu in soja-honingmarinade

Tofu in soja-honingmarinade

Met pittige knoflook-sperziebonen en kokosrijst

Tofu heeft misschien een stoffig imago, maar wanneer je het goed marineert is dat echt onverdiend! Deze eiwitrijke vleesvervanger wordt gemaakt van gestremde sojamelk. Het proces lijkt een beetje op dat van kaasmaken. Vandaag maak je er zoete tofu van door een marinade van soja en honing.

Allergens:
Soy
Gluten
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Tofu

(Contains Soy)

1 unit

Verse gember

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

20 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

200 g

Sperziebonen

75 milliliters

Kokosmelk

85 g

Surinaamse rijst

5 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1.5 teaspoon

Honing

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3561 kJ
Calories851 kcal
Fat40 g
Saturated Fat15.9 g
Carbohydrate88 g
Sugar8.6 g
Dietary Fiber10 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paper Towel
Bowl
Peeler
Fork
Casserole
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

Tofu marineren
1

Dep de tofu droog met keukenpapier. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een kom de sojasaus, honing, gember, de helft van de rode peper en de helft van de knoflook. Snijd de tofu in blokjes en prik met een vork voorzichtig gaatjes erin, hierdoor neemt de tofu de marinade beter op. Leg de tofu in de marinade en laat 10 minuten marineren.

Sperziebonen bakken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, overige rode peper en sperziebonen toe. Bak 10 – 15 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Kokosrijst maken
3

Breng ondertussen 125 ml water per persoon en de kokosmelk aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Laat uitstomen zonder deksel. De rijst mag een beetje nat blijven. Breng op smaak met peper en zout.

Sesamzaad roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het sesamzaad tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tofu bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan van het sesamzaad op middelhoog vuur en bak de tofu, met alle marinade, ongeveer 4 minuten per kant. Schep af en toe om zodat alle kanten kunnen kleuren. Zet het vuur niet te hoog, dan kan de marinade snel aanbranden.

Serveren
6

Schep de rijst in diepe kommen. Schep de sperziebonen ernaast en garneer met het sesamzaad. Leg de stukjes tofu ernaast en schenk de overige marinade over de tofu en de boontjes.