Tom kha kai soep met kip en kokosmelk
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons

Houd je kokosmelk en rijst over? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Red chili pepper

3 piece

Garlic

125 g

Mushrooms

1 piece

Chicken breast

75 g

Basmati rice

125 milliliters

Coconut milk

1 piece

Fresh lemongrass

¼ sachet(s)

Dried galangal

½ piece

Pak choi

¼ piece

Lime

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

200 milliliters

Water

⅓ piece

Low sodium chicken stock cube

Nutrition Values

Calories670 kcal
Energy (kJ)2802 kJ
Fat26 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate71 g
Sugar7 g
Dietary Fiber3.5 g
Protein36 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Soup pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kip in blokjes. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Houd je van pittig? Verwijder de zaadlijst van de rode peper dan niet en snijd zo in fijne ringetjes. Voeg eventueel op het einde meer toe naar smaak.

Soep maken
2

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een soeppan met deksel en verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg 125 ml kokosmelk toe per persoon. Knik de stengels citroengras op 3 plaatsen en voeg ook toe aan de soep.

Groenten toevoegen
3

Verlaag het vuur zodat de bouillon zachtjes verder pruttelt en roer regelmatig. Voeg de rode peper, knoflook en champignons toe aan de bouillon. Voeg per persoon: 1/4 zakje gedroogde laos en 1/2 tl bruine suiker toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de kip toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Pers de limoen uit.

Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Je vindt het ook in bijvoorbeeld spinazie, spruiten, quinoa, broccoli, zonnebloempitten en sesamzaad.

Serveren
4

Voeg de paksoi toe. Breng de soep op smaak met per persoon: 1 tl vissaus en 1 tl limoensap. Kook nog 2 minuten. Haal de stengels citroengras uit de soep. Verdeel de rijst over kommetjes en schep de soep erover.

Tip: Proef de soep en voeg naar smaak nog wat vissaus toe.