Tomaat-mozzarellabrood uit de oven
Tomaat-mozzarellabrood uit de oven

Tomaat-mozzarellabrood uit de oven

met Italiaanse kruiden en basilicum

Knapperig brood, gesmolten mozzarella en warme, zoete tomaatjes - met dit recept zet je het binnen 20 minuten op tafel!

Tags:
Recipe
Allergens:
Rye
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

10 g

Fresh basil

200 g

Passata

1 sachet(s)

Italian seasoning

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2415 kJ
Calories577 kcal
Fat20.1 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate74.8 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein23.9 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Serving platter

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer het brood in de lengte.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Scheur de mozzarella uit elkaar in kleine stukjes.
  • Leg de helften van het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel het tomatenmengsel erover. 
  • Leg daarop de mozzarella en de tomaten. 
3
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 
4
  • Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het brood in plakjes en leg op een grote schaal of bord.