Pocheren is het garen van een ingredient in vocht. Door de kip in de soep te pocheren wordt hij mooi gelijkmatig gaar én trekken de smaken van de kip ook in de soep. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
2 piece
Tomato
0.24 teaspoon
Smoked paprika
1 piece
Chicken breast
1 piece
Organic white rose roll
2.5 g
Fresh curly parsley
1 teaspoon
Sugar
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het rozenbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper, rode ui, paprika en tomaat in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak 1/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon, de rode ui, rode peper en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de tomaat en paprika toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Het gerookt paprikapoeder is vrij sterk van smaak, voeg dus niet teveel in een keer toe maar proef tussendoor goed.
Schenk de bouillon in de soeppan en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Je pocheert nu de kip in de soep. Controleer of de kipfilet gaar is en haal hem uit de soep. Kook de kipfilet langer indien nodig. Snijd ondertussen de krulpeterselie grof.
Tip: Pocheren is het garen van een ingredient in vocht. Hiervoor heb je geen vet nodig. Door de kip in de soep te pocheren wordt hij gelijkmatig gaar én trekken de smaken van de kip ook in de soep.
Voeg de suiker toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en pureer vervolgens met een staafmixer tot een grove of gladde soep naar smaak. Houd op laag vuur warm.
Pluk ondertussen met de hand de kipfilet klein, of gebruik een vork en een mes om de kipfilet uit elkaar te trekken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de geplukte kipfilet en peterselie. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met het rozenbroodje.
Tip: Wist je dat je met deze maaltijd meteen genoeg groenten voor de hele dag hebt gegeten?