Tomaat-paprikasoep met kip
Tomaat-paprikasoep met kip

Tomaat-paprikasoep met kip

Met krulpeterselie en een rozenbroodje

Deze tomatensoep met paprika staat zo op tafel en gaat er bij ons altijd in - weer of geen weer. Extra makkelijk: de kip pocheer je in de soep, dat scheelt weer tijd én afwas. Pocheren is het garen van een ingrediënt in vocht. Hiervoor heb je geen vet nodig. Door de kip in de soep te pocheren wordt hij mooi gelijkmatig gaar én trekken de smaken van de kip ook in de soep.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Biologisch wit rozenbroodje

(Contains Gluten)

¼ unit

Rode peper

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

2 unit

Tomaat

¼ teaspoon

Gerookt paprikapoeder

1 g

Kipfilet

2 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Selderij)

Not included in your delivery

200 milliliters

Kippenbouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Suiker

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2439 kJ
Calories583 kcal
Fat19 g
Saturated Fat3.9 g
Carbohydrate66 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein34 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Immersion blender
Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het rozenbroodje 6 – 8 minuten in de oven. Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper, rode ui, knoflook, paprika en tomaat in grove stukken.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak het gerookte paprikapoeder, de rode ui, rode peper en knoflook 3 – 4 minuten. Voeg de tomaat en paprika toe en bak nog 3 – 4 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.

Kip pocheren
3

Schenk de bouillon in de soeppan en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat, afgedekt, 8 – 10 minuten zachtjes koken (pocheren). Schep de kipfilet eruit en controleer of hij gaar is. Kook de kipfilet langer indien nodig. Snijd ondertussen de krulpeterselie grof.

Soep pureren
4

Voeg de suiker toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en pureer vervolgens met een staafmixer tot een grove of gladde soep naar smaak. Houd op laag vuur warm.

Kipfilet plukken
5

Pluk ondertussen met de hand de kipfilet klein, of gebruik een vork en een mes om de kipfilet uit elkaar te trekken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de kipfilet en peterselie. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met het rozenbroodje.