Tomaat-paprikasoep met parelcouscous
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

Met zure room, verse dragon en zelfgemaakte soepstengels

Ken je de smaak umami? Deze vijfde smaak - naast zout, zoet, zuur en bitter - is vrij moeilijk te beschrijven, maar staat bekend als vol, aangenaam en hartig. In dit recept zorgen de tomaten voor umami, die versterkt wordt door de zoete smaken van de abrikozen en paprika.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2 unit

Tomaat

½ unit

Rode paprika

25 g

Gedroogde abrikozen

2.5 g

Verse dragon

(May be present Celery)

30 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2816 kJ
Calories673 kcal
Fat25 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate83 g
Sugar29.1 g
Dietary Fiber14 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Fork
Parchment Paper
Baking Sheet
Immersion blender
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat, de rode paprika en de gedroogde abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.

Soep maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, de tomaat, de paprika, de abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Soepstengels bakken
4

Snijd ondertussen de bruine ciabatta open en elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6-8 minuten krokant in de oven.

Pureren en mengen
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de grana padano, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.