Tomaat-paprikasoep met parelcouscous
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

met zure room, verse dragon en zelfgemaakte soepstengels

Tags:
Veggie
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

2 piece

Tomato

½ piece

Red bell pepper

2.5 g

Fresh tarragon

30 g

Giant couscous

1 piece

Wholewheat bread roll

25 g

Organic sour cream

15 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories203 kcal
Energy (kJ)847 kJ
Fat13.2 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate15.1 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber5 g
Protein3.3 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat en de rode paprika in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.

Soep maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, de tomaat, de paprika en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous (zie TIP) net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Weeg de parelcouscous af voor je hem gebruikt. Het zou kunnen dat je meer parelcouscous hebt gekregen dan nodig is voor deze soep.

Soepstengels bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6 – 8 minuten krokant in de oven.

Pureren en mengen
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon (zie TIP). Serveer met de soepstengels

Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe. Wist je dat dit gerecht ruim 300 g groente bevat en meer vitamine C dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid?