De zoete noot in deze soep komt niet alleen van de paprika en tomaat, er zitten ook gedroogde abrikozen in. Deze bevatten net zoveel vitaminen als verse abrikozen. Wist je dat in landen romdom de Middellandse Zee deze vrucht traditioneel gedroogd wordt om de houdbaarheid te verlengen?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
2 piece
Tomato
½ piece
Red bell pepper
25 g
Dried apricot pieces
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame, Soy)
2.5 g
Fresh tarragon
30 g
Giant couscous
1 piece
Wholewheat bread roll
25 g
Organic sour cream
15 g
Grated Italian cheese
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat, de rode paprika en de gedroogde abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.
Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 300 g groente bevat en meer vitamine C dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid?
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, de tomaat, de paprika, de abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Zorg ondertussen dat de parelcouscous (zie TIP) net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Weeg de parelcouscous af voor je hem gebruikt. Het zou kunnen dat je meer parelcouscous hebt gekregen dan nodig is voor deze soep.
Snijd ondertussen de ciabatta open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6 – 8 minuten krokant in de oven.
Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon (zie TIP). Serveer met de soepstengels.
Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.