Tomaat-paprikasoep met parelcouscous
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

met zure room, verse dragon en zelfgemaakte soepstengels

Voor hoeveel procent bestaat een verse tomaat uit water? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Veggie
Family
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

3 piece

Garlic

2 piece

Tomato

½ piece

Bell pepper

25 g

Dried apricot pieces

2.5 g

Fresh tarragon

30 g

Giant couscous

1 piece

Wholewheat bread roll

25 g

Organic crème fraîche

15 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories632 kcal
Energy (kJ)2645 kJ
Fat22 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate81 g
Sugar27 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat, de paprika en de gedroogde abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd fijn.

Tip: Wist je dat deze maaltijd ruim 300 g groente bevat en meer vitamine C dan de ADH? Vitamine C komt vooral uit de paprika, maar ook uit de ui en de tomaten.

Soep maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig goed door. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: In je box zit waarschijnlijk meer parelcouscous dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg 30 g af per persoon, of gebruik alles als je een grote eter bent.

Soepstengels bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6 – 8 minuten krokant in de oven.

Tip: Dit gerecht bevat door de bruine ciabatta en de grote hoeveelheid groente bijna de helft van je dagelijkse vezelbehoefte. Vezels zijn goed voor je darmen, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.

Pureren en mengen
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de Italiaanse kaas, de overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de soepstengels.

Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.