Voor hoeveel procent bestaat een verse tomaat uit water? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2 unit
Tomaat
½ unit
Paprika
25 g
Abrikozenstukjes
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
2.5 g
Verse dragon
(May be present Celery)
30 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
1 unit
Bruin broodje
(Contains Gluten, Soy, Milk May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Lupin)
25 g
Biologische crème fraîche
(Contains Milk)
15 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat en paprika in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig goed door. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep afgedekt, 15 minuten.
Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen het broodje open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6 – 8 minuten krokant in de oven.
Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de Italiaanse kaas, de overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de soepstengels.