Tomaat-paprikasoep met parelcouscous
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

met zure room, verse dragon en seizoensbroodje

De zoete noot in deze soep komt niet alleen van de paprika en tomaat, er zitten ook gedroogde abrikozen in. Deze bevatten net zoveel vitaminen als verse abrikozen.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

2 piece

Tomato

½ piece

Bell pepper

2.5 g

Fresh tarragon

20 g

Dried apricot pieces

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame, Soy)

40 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

1 piece

Novelty bread roll

(Contains Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy, Egg, Gluten, Milk)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

15 g

Grated Italian cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

300 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2529 kJ
Calories604 kcal
Fat20.6 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate80.7 g
Sugar24.6 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein18.4 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat en paprika in stukken. Ris de blaadjes van de dragontakjes en snijd fijn.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd bijna 300 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH? De vitamine C komt vooral uit de paprika, maar ook uit de ui en de tomaten.

Soep maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg 2/3 van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip). Giet af en laat uitstomen.

Tip: In je box zit waarschijnlijk meer parelcouscous dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid per persoon af, of gebruik alles als je een grote eter bent.

Broodje bakken
4

Snijd ondertussen het broodje open. Leg de helften op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 5 - 7 minuten krokant in de oven.

Pureren en mengen
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geraspte Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon (zie Tip). Serveer met het knapperige broodje.

Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.