De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak, die versterkt wordt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken en maakt deze soep helemaal af.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½
Ui
1
Knoflookteen
2
Pruimtomaat
½
Rode paprika
25 g
Gedroogde abrikozen
2
Verse dragon
(May be present Celery)
30 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
1
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
25 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
1
Olijfolie
½
Groentebouillon
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat, de rode paprika en de abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten. Voeg 200 ml water per persoon toe en verkruimel een half bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Zorg ondertussen dat de parelcouscous (zie tip) net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, roer de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de ciabatta in de lengte doormidden en elke helft vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie en overige knoflook. Bak in 6 minuten krokant in de oven.
Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige hete water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de grana padano, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.