Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Deze smaak wordt versterkt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2 unit

Pruimtomaat

½ unit

Rode paprika

25 g

Gedroogde abrikozen

4 leaves

Verse dragon

(May be present Celery)

45 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)0 kJ
Calories694 kcal
Fat27 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate91 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein16 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon.

Snijd de tomaat
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen in stukken. Snijd of hak de dragon fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

4

Kook 100 ml water per persoon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Maak de knoflook-soepstengels
5

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de repen met de overige olijfolie en knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
6

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Garneer met de dragon
7

Voeg de parelcouscous toe aan de soep. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de knoflook-soepstengels.