De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Deze smaak wordt versterkt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2 unit
Pruimtomaat
½ unit
Rode paprika
25 g
Gedroogde abrikozen
4 leaves
Verse dragon
(May be present Celery)
45 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon.
Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen in stukken. Snijd of hak de dragon fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.
Kook 100 ml water per persoon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de repen met de overige olijfolie en knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven.
Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.
Voeg de parelcouscous toe aan de soep. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de knoflook-soepstengels.