Vandaag maak je gemakkelijk zelf kaasstengels door 2 repen bladerdeeg om elkaar te draaien. Als er een kleine kok in huis is, kun je deze vragen om te helpen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
15 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
⅓ sachet(s)
Dried thyme
½ piece
Garlic
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
10 milliliters
Basil crème
25 g
Organic crème fraîche
(Contains Milk)
1 piece
Bay leaf
100 g
Italian vegetable mix
(May be present Celery)
100 g
Passata
½ pack
Chopped tomatoes with basil
½
Tomato paste
½ tablespoon
Olive oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
250 milliliters
Water
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Haal het bladerdeeg pas uit de koelkast als je deze gaat gebruiken. Dit voorkomt dat het bladerdeeg gaat plakken.
Snijd het bladerdeeg in twee gelijke helften. Verdeel over de ene helft de geraspte belegen kaas en de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Leg de andere helft van het deeg erop en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm. Pak een reep aan beide uiteinden vast en draai één uiteinde voorzichtig een paar keer om, zodat er een gedraaide kaasstengel ontstaat. Herhaal dit tot alle repen gedraaid zijn. Leg de kaasstengels op een bakplaat met bakpapier en bak 13 - 15 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de groentemix en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de passata en tomatenblokjes toe en bak 1 - 2 minuten verder. Voeg per persoon: 250 ml water en 1 tl honing toe. Voeg tot slot het laurierblad en de Siciliaanse kruidenmix toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de soep, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Haal het laurierblad uit de pan. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer water toe als je de soep wilt verdunnen.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 400 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
Haal de soeppan van het vuur. Verdeel de soep over diepe borden of soepkommen. Garneer de soep met de basilicumcrème en de crème fraîche.
Serveer de tomaten-groentesoep met de kaasstengels (zie Tip).
Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de kaasstengels en bewaar de rest voor de lunch bij een soep of salade de volgende dag.