Tomatenrijst met kipgehaktballetjes
Tomatenrijst met kipgehaktballetjes

Tomatenrijst met kipgehaktballetjes

met paprika, feta en verse oregano

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Paprika

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

5 g

Krulpeterselie en oregano

85 g

Witte langgraanrijst

½ pack

Tomatenblokjes

3 unit

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 unit

Pruimtomaat

25 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

200 milliliters

Kippenbouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories772 kcal
Energy (kJ)3230 kJ
Fat36 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate78 g
Sugar8 g
Dietary Fiber5 g
Protein32 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.

Tomatenrijst maken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon, de tomatenblokjes en de oregano toe en breng afgedekt aan de kook. Kook het geheel 15 - 18 minuten zachtjes of tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.

Balletjes bakken
3

Halveer de kipgehaktballetjes en draai er 6 nieuwe balletjes per persoon van. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn.

Snijden
4

Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.

Tomatenrijst afmaken
5

Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de kipgehaktballetjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.