Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Zo waan je je voor even in Italië!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Bell pepper
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
5 g
Fresh curly parsley & thyme
75 g
White long grain rice
1 pack
Chopped tomatoes
3 piece
Chicken meatballs with Italian seasoning
1 piece
Tomato
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
1.5 tablespoon
Olive oil
200 milliliters
Low sodium chicken stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon (zie Tip). Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de tijmtakjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje of gebruik de helft van het bouillonblokje met dezelfde hoeveelheid water.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de paprikablokjes toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon, de tomatenblokjes en de tijm toe en breng afgedekt aan de kook. Kook het geheel 15 - 18 minuten zachtjes, of tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.
Halveer de kipgehaktballetjes en zodat je 6 balletjes per persoon hebt (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Tip: Heb je liever grotere gehaktballen? Dan kun je ze natuurlijk heel laten, maar let er wel op dat je ze dan langer bakt.
Snijd de tomaat in partjes. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de witte kaas.
Weetje: Wist je dat tomaten, vers of uit blik, rijk zijn aan vitamine A, C, E én lycopeen? Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de tomatenpartjes en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de kipgehaktballetjes. Garneer met de overige peterselie en de witte kaas (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd dan met de helft van de witte kaas of laat deze achterwege. De overige witte kaas kan in een lekkere lunchsalade de volgende dag, of leg je op je boterham.