Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
¼ piece
Lemon
¼
Tomato paste
⅓ can
Tinned cherry tomatoes
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
2.5 g
Fresh basil
20 g
Arugula
75 g
Risotto rice
½ tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Extra virgin olive oil
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen, snijd de citroen in 6 partjes en pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een kleine kom. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng in een kom met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook en de helft van de citroenrasp.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de overige knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg daarna de risottorijst toe en bak deze 1 - 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng het geheel goed door.
Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de risottorijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip).
Tip: Bepaal zelf hoe je je risotto wilt. Kook de risotto langer met meer bouillon als je een zachtere risotto wilt.
Giet de cherrytomaten in blik af in een vergiet. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de overige olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de gemarineerde garnalen toe (zie Tip). Meng ondertussen in een saladekom het citroensap met de rucola en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Zijn de garnalen nog niet helemaal roze en vast van structuur? Bak ze dan nog 2 minuten langer.
Snijd het basilicum fijn en meng in een kom met de overige geraspte citroenschil. Voeg de cherrytomaten, garnalen (inclusief overgebleven olie) en de helft van het kruiden-citroenmengsel toe aan de risotto. Roer goed door.
Verdeel de risotto over de borden. Serveer de rucolasalade ernaast en garneer met het overige basilicum-citroenmengsel en de citroenpartjes.