Met dit kleurrijke risottogerecht waan je je zo aan de Spaanse costa – het heeft door de rijst, tomatensaus en grote garnalen namelijk wat weg van paella. Je roostert de gele paprika in de oven – zo wordt hij extra zoet en haal je na het garen eenvoudig het velletje van de paprika.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode ui
¼ unit
Groene peper
1 unit
Gele paprika
1 teaspoon
Gerookt paprikapoeder
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
50 g
Snijbonen
25 g
Spekblokjes
75 g
Risottorijst
½ can
Tomatenblokjes met ui
5 bunch
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
½ unit
Limoen
130 g
Grote garnalen
(Contains Crustaceans)
250 milliliters
Groentebouillon
1.5 tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snipper de rode ui. Snijd de groene peper fijn. Bereid de bouillon. Leg de gele paprika's op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en bak 20 – 30 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een grote hapjespan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg per persoon 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 tl gemalen koriander toe. Bak 2 minuten, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg vervolgens 1 el olijfolie per persoon, de rode ui en de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de gesneden snijbonen en de spekblokjes toe aan de hapjespan en bak 4 minuten. Voeg dan de risottorijst toe en roerbak 2 minuten, tot alle rijst omhult is met een laagje olie. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de bouillon toe en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken, of tot de risotto gaar is. Voeg regelmatig een beetje van de overige bouillon toe en roer goed, zodat de risotto niet aanbakt.
Haal de paprika's uit de oven en leg direct in een kom. Dek de kom zo snel mogelijk af met vershoudfolie en laat even staan (hierdoor zijn de paprika's straks makkelijker te pellen). Snijd de verse krulpeterselie grof. Snijd de limoen in parten. Haal dan de paprika's uit de kom en haal het velletje eraf. Let op, de stoom die eruit komt kan erg heet zijn! Snijd de paprika in reepjes en breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.
Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groene peper, overige knoflook en de grote garnalen 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Zet de grote pan met risottorijst op tafel of verdeel de risotto over diepe borden. Schep de paprikareepjes en de gebakken grote garnalen erop (vergeet de garnalen niet te pellen voor je opeet!). Garneer met de krulpeterselie en serveer met de limoenparten.