Tomatenrisotto met grote garnalen
Tomatenrisotto met grote garnalen

Tomatenrisotto met grote garnalen

met zachte gele paprika en limoen

Met dit kleurrijke risottogerecht waan je je zo aan de Spaanse costa – het heeft door de rijst, tomatensaus en grote garnalen namelijk wat weg van paella. Je roostert de gele paprika in de oven – zo wordt hij extra zoet en haal je na het garen eenvoudig het velletje van de paprika.

Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

¼ unit

Groene peper

1 unit

Gele paprika

1 teaspoon

Gerookt paprikapoeder

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

50 g

Snijbonen

25 g

Spekblokjes

75 g

Risottorijst

½ can

Tomatenblokjes met ui

5 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

½ unit

Limoen

130 g

Grote garnalen

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3276 kJ
Calories783 kcal
Fat30 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate88 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber13 g
Protein35 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid
Plastic Wrap
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Gele paprika's bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snipper de rode ui. Snijd de groene peper fijn. Bereid de bouillon. Leg de gele paprika's op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en bak 20 – 30 minuten in de oven.

Kruiden bakken
2

Verhit ondertussen een grote hapjespan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg per persoon 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 tl gemalen koriander toe. Bak 2 minuten, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg vervolgens 1 el olijfolie per persoon, de rode ui en de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten.

Risotto maken
3

Voeg de gesneden snijbonen en de spekblokjes toe aan de hapjespan en bak 4 minuten. Voeg dan de risottorijst toe en roerbak 2 minuten, tot alle rijst omhult is met een laagje olie. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de bouillon toe en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken, of tot de risotto gaar is. Voeg regelmatig een beetje van de overige bouillon toe en roer goed, zodat de risotto niet aanbakt.

Paprika's pellen
4

Haal de paprika's uit de oven en leg direct in een kom. Dek de kom zo snel mogelijk af met vershoudfolie en laat even staan (hierdoor zijn de paprika's straks makkelijker te pellen). Snijd de verse krulpeterselie grof. Snijd de limoen in parten. Haal dan de paprika's uit de kom en haal het velletje eraf. Let op, de stoom die eruit komt kan erg heet zijn! Snijd de paprika in reepjes en breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.

Grote garnalen bakken
5

Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groene peper, overige knoflook en de grote garnalen 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Zet de grote pan met risottorijst op tafel of verdeel de risotto over diepe borden. Schep de paprikareepjes en de gebakken grote garnalen erop (vergeet de garnalen niet te pellen voor je opeet!). Garneer met de krulpeterselie en serveer met de limoenparten.