De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
⅓ piece
Carrot
3 piece
Tomato
⅓ sachet(s)
Dried thyme
0.99 teaspoon
Ground paprika
½
Tomato paste
1 piece
Wholewheat bread roll
40 g
Harissa hummus
25 g
Grated Italian cheese
to taste
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de tomaat in parten.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, tomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van 1/4 bouillonblokje per persoon of natriumarme bouillon.
Snijd ondertussen het bruine broodje in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes over een bakplaat met bakpapier, beleg met de harissahummus, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.
Tip: De harissahummus in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer kikkererwten en minder zout. Het resultaat is niet alleen lekker, maar ook beter voor jou.
Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's met harissahummus.
Tip: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 50% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem