NL: Houd je van pittig eten? Geef je brushetta's wat meer pit door deze af te kruiden met cayennepeper of chilivlokken. BE: Houd jij van wat pikanter eten? Geef je brushetta's wat meer pit door deze af te kruiden met cayennepeper of chilivlokken.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
⅓ unit
Wortel
3 unit
Tomaat
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 teaspoon
Paprikapoeder
½ cup
Tomatenpuree
1 unit
Bruin broodje
(Contains Gluten, Soy, Milk May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Lupin)
40 g
Paprikapesto
(Contains Milk, Tree nuts)
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Honing
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de tomaat in parten.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, tomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
Snijd ondertussen de het broodje in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes brood over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.