Tomatensoep en bruschetta's met paprikapesto
Tomatensoep en bruschetta's met paprikapesto

Tomatensoep en bruschetta's met paprikapesto

met geraspte Italiaanse kaas

NL: Houd je van pittig eten? Geef je brushetta's wat meer pit door deze af te kruiden met cayennepeper of chilivlokken. BE: Houd jij van wat pikanter eten? Geef je brushetta's wat meer pit door deze af te kruiden met cayennepeper of chilivlokken.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Wortel

3 unit

Tomaat

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ cup

Tomatenpuree

1 unit

Bruin broodje

(Contains Gluten, Soy, Milk May be present Egg, Tree nuts, Sesame, Lupin)

40 g

Paprikapesto

(Contains Milk, Tree nuts)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2380 kJ
Calories569 kcal
Fat24 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate57 g
Sugar23 g
Dietary Fiber13 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de tomaat in parten.

Groente bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, tomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen de het broodje in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes brood over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.