Tomatensoep met bruschetta's
Tomatensoep met bruschetta's

Tomatensoep met bruschetta's

met geraspte pecorino

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

⅓ piece

Carrot

3 piece

Tomato

⅓ sachet(s)

Dried thyme

0.99 teaspoon

Ground paprika

½

Tomato paste

1 piece

Wholewheat bread roll

40 g

Bruschetta spread

20 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories533 kcal
Energy (kJ)2229 kJ
Fat23 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate56 g
Sugar24 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein19 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen het bruine tarwebroodje in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes brood over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak de broodjes 6 – 8 minuten in de oven. Beleg daarna met de bruschetta dip.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de geraspte pecorino toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de pecorino in deze stap dan achterwege. De overige pecorino kan in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 50% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem