Tomatensoep met paprikapesto-bruschette
Tomatensoep met paprikapesto-bruschette

Tomatensoep met paprikapesto-bruschette

Met grana padano

Dit is een heerlijke zelfgemaakte soep van verse groenten. Voor een extra zoete smaak voeg je niet alleen tomaten, maar ook peen toe. Van de ciabatta maak je bruschette die je belegt met verse paprikapesto.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Tree nuts
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Peen

3 unit

Tomaat

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ can

Tomatenpuree

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

25 g

Paprikapesto

(Contains Milk, Tree nuts)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ cube

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2109 kJ
Calories504 kcal
Fat21 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate61 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein18 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Immersion blender

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snijd de ui in halve ringen en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, tomaat, gedroogde tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Voeg de honing en het kokende water toe aan de soeppan. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Bruschetta maken
4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat of ovenrooster met bakpapier, beleg met de rode paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschette.