Tomatensoep met paprikapesto-bruschette, wortel en grana padano
Tomatensoep met paprikapesto-bruschette, wortel en grana padano

Tomatensoep met paprikapesto-bruschette, wortel en grana padano

Vandaag maak je zelf soep van verse groenten. Voor een extra zoete smaak voeg je niet alleen tomaten, maar ook wortel toe. Van de ciabatta maak je heel gemakkelijk zelf bruchette die je belegt met verse paprikapesto.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Tree nuts
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Peen

3 unit

Tomaat

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ can

Tomatenpuree

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

25 g

Paprikapesto

(Contains Milk, Tree nuts)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2109 kJ
Calories504 kcal
Fat21 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate61 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein18 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 400 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaten in parten (zie tip).

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de peen, tomaat, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Voeg de honing en 300 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan verkruimel ½ bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur.

Bruschette maken
4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat of ovenrooster met bakpapier, bestrijk met de rode paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Haal ondertussen de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschette.