Vandaag maak je zelf soep van verse groenten. Voor een extra zoete smaak voeg je niet alleen tomaten, maar ook wortel toe. Van de ciabatta maak je heel gemakkelijk zelf bruchette die je belegt met verse paprikapesto.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
⅓ unit
Peen
3 unit
Tomaat
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 teaspoon
Paprikapoeder
½ can
Tomatenpuree
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
25 g
Paprikapesto
(Contains Milk, Tree nuts)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Honing
½ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 400 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaten in parten (zie tip).
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de peen, tomaat, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
Voeg de honing en 300 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan verkruimel ½ bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat of ovenrooster met bakpapier, bestrijk met de rode paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.
Haal ondertussen de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschette.