Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
50 g
Potatoes
½ piece
Carrot
3 piece
Beef-pork meatballs with Thai seasoning
150 g
Diced pumpkin
75 milliliters
Coconut milk
⅓ pack
Chopped tomatoes
2.5 g
Fresh curly parsley
⅓ sachet(s)
Yellow curry spices
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine stukken. Snijd de wortel in blokjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon met 100 ml kokend water per persoon of gebruik natriumarme bouillon.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes, aardappel, wortel, peper en zout toe. Meng goed en bak 3 – 4 minuten. Voeg de bouillon, de tomatenblokjes, 2/3 van de kokosmelk en 1 tl gele currykruiden per persoon toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Verlaag het vuur en kook 20 – 25 minuten zachtjes.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Halveer de gehaktballetjes en rol dan 6 kleine gehaktballetjes per persoon.
Kook de gehaktballetjes 8 – 10 minuten in de pan. Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Bewaar het kookvocht van de balletjes. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Haal de soep van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie en 50 ml kookvocht van de gehaktballetjes per persoon toe aan de soep. Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met ruim peper en zout. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.
Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg de balletjes toe. Besprenkel met de overige kokosmelk en garneer met de krulpeterselie.
Tip: Wist je dat ui en tomaat bronnen van vitamine C zijn? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen. IJzer helpt bij vermoeidheid en energie tekort.