Tonijn-krieltjessalade met ei en bietjes
Tonijn-krieltjessalade met ei en bietjes

Tonijn-krieltjessalade met ei en bietjes

met appel en verse kruiden

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Fish
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Beetroot

200 g

Baby potatoes

½ piece

Apple

⅓ head

Butter lettuce

½ can

Tuna packed in water

(Contains Fish)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2841 kJ
Calories679 kcal
Fat34.5 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate60.3 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber14.2 g
Protein27.8 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Saucepan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Bietjes koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Kook de rode biet in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
  • Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten 1 ei per persoon mee in de pan met krieltjes. Giet daarna af. Spoel de krieltjes en het ei met koud water zodat ze afkoelen.
Snijden
2
  • Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Was de botersla en snijd in repen.
  • Laat de tonijn uitlekken en breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak de verse kruiden fijn. 

 

Dressing maken
3
  • Meng in een kleine kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rode biet, appel, botersla, krieltjes en tonijn toe aan een saladekom.
  • Meng met het grootste deel van de dressing en bewaar het overige deel voor de garnering.
Serveren
4
  • Pel het gekookte ei en snijd doormidden.
  • Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. 
  • Garneer met de overige dressing en de overige verse kruiden.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.