Tonijn-krieltjessalade met honingmosterddressing
Tonijn-krieltjessalade met honingmosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honingmosterddressing

met gekookt ei, bietjes, appel en verse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! Deze tonijn van Fish Tales is duurzaam gevangen. Met alleen een hengel en lijn; één voor één, vis voor vis, bijzonder toch?

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Egg
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

½ piece

Apple

⅓ head

Butter lettuce

1 piece

Egg

(Contains Egg)

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

20 g

Honey-mustard dressing

(Contains Mustard)

1 can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

1 piece

Golden beetroot

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2840 kJ
Calories679 kcal
Fat36 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate58.7 g
Sugar19.6 g
Dietary Fiber14.9 g
Protein25.7 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Saucepan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Bietjes koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de biet. Schil de biet en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Kook de biet in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
  • Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten de eieren mee in de pan met krieltjes. Giet daarna af. Spoel de krieltjes en de eieren met koud water zodat ze afkoelen.
Snijden
2
  • Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Snijd de botersla in repen.
  • Laat de tonijn uitlekken en breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak de verse kruiden fijn. 
Salade maken
3
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, honing-mosterddressing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de biet, appel, botersla, krieltjes en tonijn toe aan een saladekom.
  • Meng met het grootste deel van de dressing en bewaar het overige deel voor de garnering.
Serveren
4
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. 
  • Garneer met de overige dressing en de overige verse kruiden.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.