Tonijnsteak met citroen-kruidensaus
Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

met frisse salade en krieltjes

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Allergens:
Fish
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

5 g

Fresh dill & chives

¼ piece

Lemon

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

50 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

120 piece

Tuna steak

(Contains Fish)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Wholegrain mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3117 kJ
Calories745 kcal
Fat39.3 g
Saturated Fat5.6 g
Carbohydrate58.3 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein36.4 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Bowl
Grater
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de tonijnsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). 
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten krokant. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de tonijnsteak al een halfuur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep de tonijn droog met keukenpapier.

Snijden
2
  • Kook de gebroken sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en spoel onder koud water.
  • Halveer ondertussen de rode cherrytomaten en meng in een saladekom met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
  • Voeg in een kom de helft van de verse kruiden toe en per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl grove mosterd en 1 tl honing. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de kom. Meng goed en breng de kruidendressing op smaak met peper en zout.

 

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijn 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de pan van de tonijnsteak opnieuw zonder extra bakvet toe te voegen op hoog vuur en voeg de knoflook, sperziebonen en panko toe. Bak 3 - 4 minuten al roerend, of tot de panko goudbruin kleurt.
  • Zet het vuur uit en voeg de overige verse kruiden toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Tonijn behoudt zijn smaak en malsheid als deze rosé is vanbinnen. Bak de tonijn eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tonijnsteak het liefst eet.

Serveren
4
  • Meng de salademix toe in de saladekom met de cherrytomaten.
  • Verdeel de krieltjes over de borden.
  • Leg de tonijnsteak en de sperziebonen met panko naast de krieltjes. Besprenkel met de kruidendressing en de citroenrasp naar smaak.
  • Serveer met de salade.