Tonijnsteak met citroen-kruidensaus
Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

met panko-sperziebonen en cherrytomatensalade

Nieuw ingrediënt in je box! Deze MSC tonijnsteak is een uitstekende bron van eiwitten en omega-3-vetzuren. Een voedzaam en duurzaam gevangen stukje vis dus.

Allergens:
Fish
Wheat
Egg
Mustard
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

5 g

Fresh dill & chives

¼ piece

Lemon

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

50 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

1 piece

Tuna steak

(Contains Fish)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

25 g

Lemon mayonnaise with black pepper

(Contains Egg, Mustard, Soy)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Wholegrain mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3703 kJ
Calories885 kcal
Fat52.2 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate63.5 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein37.2 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de tonijnsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en spoel onder koud water. Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden. 

Tip: Voor het beste resultaat haal je de tonijnsteak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep de tonijn droog met keukenpapier.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Haal het deksel van de pan en bak nog 5 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.

Dressing maken
3

Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de cherrytomaten met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de extra vierge olijfolie, de mosterd, de honing, het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout.

Tonijn bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijn 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie.

Tip: Tonijn behoudt zijn smaak en malsheid als deze rosé is vanbinnen. Bak de tonijn eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tonijnsteak het liefst eet.

Panko-sperziebonen bereiden
5

Verhit dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook, sperziebonen en panko al roerend 3 - 4 minuten, of tot de panko goudbruin kleurt. Zet het vuur uit en roer de overige verse kruiden erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de sla toe aan de saladekom en meng met de cherrytomaten. Verdeel de tonijnsteak over de borden. Besprenkel met de kruidendressing en bestrooi met citroenrasp naar smaak. Serveer met de krieltjes, de salade, de panko-sperziebonen, de citroenmayo en de overige citroenpartjes.