Nieuw ingrediënt in je box! Deze MSC tonijnsteak is een uitstekende bron van eiwitten en omega-3-vetzuren. Een voedzaam en duurzaam gevangen stukje vis dus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ bunch
Scallions
½ piece
Garlic
1 piece
Tuna steak
(Contains Fish)
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
1 sachet(s)
Sesame seeds
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
20 g
Kimchi sauce
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
1 piece
Carrot
50 g
Broccolini
75 g
Jasmine rice
25 g
Sriracha mayo
(Contains Mustard, Soy, Egg)
25 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Sugar
½ teaspoon
[Reduced salt] soy sauce
2 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Sambal
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijst 8 - 9 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd een klein deel van het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen ter garnering. Snijd de overige bosui in stukken van 2 cm. Rasp de wortel. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur. Bak de bosui, wortel en knoflook 4 - 6 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kom de bouillon met de wittewijnazijn, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), suiker, sojasaus, de helft van de kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de helft van de Koreaanse kruiden en sambal naar smaak.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok op hoog vuur. Bak de broccolini 4 - 5 minuten. Blus af met een scheutje water en de overige kimchisaus. Dek de pan af en stoom 4 - 5 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Meng in een diep bord 2/3 van het sesamzaad met de overige Koreaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Dep de tonijnsteak droog met keukenpapier en wentel door het sesamzaad. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tonijnsteak 2 - 3 minuten per kant.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de rijst en de saus toe. Roer goed door en bak 4 - 5 minuten op hoog vuur. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan bakken. Voeg de gebakken wortel en bosui toe en meng goed door.
Verdeel de gebakken rijst over diepe borden en garneer met het overige groene gedeelte van de bosui en de koriander. Snijd de tonijnsteak in dunne plakken en leg op de rijst. Besprenkel met de sriracha-mayo. Garneer de broccolini met het overige sesamzaad en serveer op een apart bord.